VÄXTVÄGGAR INOMHUS

Med en växtvägg integreras gröna växter i omgivningen på ett naturligt och effektfullt sätt. Konstgjorda växtväggar inomhus lämpar sig för alla miljöer. Exempelvis rum med hög takhöjd eller trånga utrymmen där det är svårt med skötsel, underhåll och bevattning. Även mörkare utrymmen såsom korridorer som annars kräver växtbelysning. Miljöer som till exempel matsalar i skolor, restauranger, butiker, idrottshallar och simhallar är lämpliga för konstgjorda växtväggar.

När det gäller väggbeklädnad finns det egentligen inga begränsningar. Det har blivit vanligare att låta väggen få ett material och inte enbart färg. Vi ser att olika material så som trä, textil, metallraster och akustikdämpande material tar plats. Växtväggar inomhus fyller flera funktioner då de är dekorativa, akustikdämpande och samtidigt blir en utsmyckning i rummet.

Konstgjorda växtväggar kan användas för att förstärka upplevelsen i ett rum, skapa grönskande och ljudabsorberande rumsavdelare eller för att få in gröna växter på ytor med begränsad golvyta.

Ibland vill man göra en stor förändring och ibland en liten. Oavsett så kan växtväggarna anpassas både utifrån färg, storlek, miljö och användningsområden. Med de färdiga panelerna kan en vägg på bara en dag få ett helt nytt intryck, och med en montering så smidig att den görs på ett par timmar. Antingen via oss eller på egen hand.

 

Hyr, köp eller leasa växtväggar

Hör av dig för en kostnadsfri konsultation och växtväggsförslag.

Kontakta oss

info@byfaux.se 031-797 81 40

5 SKÄL ATT VÄLJA
KONSTGJORDA VÄXTVÄGGAR

 • Vackra och realistiska paneler
 • Möjlighet till olika utföranden
 • Enkel installation och rengöring
 • Passar såväl inne som utomhus
 • Brand- och UV-säkra

Skötsel och miljö

Förutom att vara visuellt vackra skapar växtväggarna nya inredningsmöjligheter eftersom att konstgjorda växter kan placeras var som helst, utan att behöva ta hänsyn till ljusförhållanden, allergier och skötsel. Växtväggarna kan monteras på de flesta plana ytor och behöver bara sprayas och dammas av då och då.

Rumsavdelare och ljudabsorbent

Använd en konstgjord växtvägg som ljuddämpande rumsavdelare. Det är ett enkelt sätt att öka trivseln och samtidigt få in grönska i ett rum. Vi anpassar rumsavdelarna efter era önskemål och designar dem med växter på ena eller båda sidor och kompletterar med ljudabsorbenter efter behov. Fördelarna med rumsavdelare är att de är flyttbara och kan användas som ett föränderligt element i inredningen. Kontakta oss för en kostnadsfri offert.

Våra växtväggar tillverkas och produceras av Vista Green som är specialiserade på konstgjorda växtväggar och har 25 års erfarenhet inom trädgårdsdesign. Designteamet är baserat i London och växtväggarna säljs över hela världen med fokus på Amerika, UK och Mellanöstern.

 • 3 års garanti
 • Panelerna är i måtten 80 x 80 cm
 • Varje panel väger 7 kilo
 • Panelerna väljs i dagsläget med antingen UV-skydd eller brandskydd
 • Brandtestad till BS EN ISO 11925-2:2010 och certifierad till BS EN ISO 13501-2007 + A1:2009
 • UV testad för BS EN ISO 4892-2:2013 i 3000 timmar
 • Tillverkad enligt kvalitetsstandard ISO 9001
 • Produkterna är tillverkade av PE (polyeten) som är återvinningsbart.

Växtväggar

Växter har en otrolig inverkan på välbefinnande och prestation och därför är det viktigt att det finns grönska i miljöer där människor arbetar och vistas. Det är upplevelsen och känslan som avgör, inte om det är äkta eller inte. På By Faux förespråkar vi en mix av båda för att du ska kunna ta del av alla fördelar med riktiga växter och samtidigt njuta av de konstgjorda växternas bekymmersfria underhåll och oändliga inredningsmöjligheter.

Användningsområden
för växtväggar

Kontorsmiljö
Sjukhus
Offentliga platser
Trapphus
Fasader
Hotell
Restauranger
Hemmiljö

These pieces never fade

 

By Faux vill att du alltid ska ha det vackert omkring dig. Blommor och växter är en del av vårt välbefinnande och ska bara vara njutbart, inte kräva tid och omsorg. By Faux skapar levande hem och miljöer med vackert konstgjorda blommor och växter som blir en naturlig del av inredningen. Tidlöst och hållbart. By Faux är framtidens sätt att inreda.

 

Läs mer om oss

Prenumerera på vårt nyhetsbrev


  Jag samtycker till att By Faux behandlar och sparar mina personuppgifter i syfte att skicka nyhetsbrev.
  [recaptcha]